4-4 Corona update n.a.v. noodverordening 2 april 2020

By on 04-04-2020

De jachthaven is open en u mag gewoon gaan varen. Camperplaatsen mogen niet gebruikt worden. Het toiletgebouw is dicht en wij vragen u gepaste afstand te houden. Gisteren hebben wij gemeld dat vaste ligplaatshouders met eigen sanitaire voorzieningen aan boord mogen overnachten omdat wij een boot met een vaste ligplaats hetzelfde zien als een caravan met een vaste standplaats. Gisteren navraag gedaan maar nog geen duidelijk antwoord gekregen. Omdat wij geen risico willen nemen vragen wij de vaste ligplaatshouders dit weekend NIET in de haven te overnachten. Zodra wij antwoord krijgen zullen we dat op de website melden.

Excuses voor de onduidelijkheid en let goed op uzelf en uw naasten!

***

Onderstaand de noodverordening van 2 april:

Q&A Noodverordening
Versie: 2 april 2020
Welke maatregelen zijn er nu precies van kracht volgens de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Brabant-Noord 27 maart?
Kort gezegd zijn nu de volgende maatregelen van kracht:
• Een verlenging van alle maatregelen in de Noodverordening tot en met 28 april. Dat betekent: afstand houden, zoveel mogelijk thuisblijven, sluiting van horeca, geen contactberoepen uitoefenen etc.
• Tot en met 10 mei is het verboden om als toerist in onze regio te overnachten op recreatieparken, campings, jachthavens, via tijdelijke kamerverhuur of in B&B’s. Deze maatregel geldt uitgezonderd vaste standplaatsen en tijdelijke bewoning.
• Alle evenementen zijn tot 1 juni verboden.
De volledige tekst van de aanvullende noodverordening vind je op: https://www.vrbn.nl/update-coronavirus/actueel/@32028/noodverordening-27/.
Blijven in Brabant de campings open?
“In Brabant gelden aanvullende bepalingen, zie www.vrbn.nl. Volgens die bepalingen mag er op campings niet verbleven worden, met uitzondering van verblijf op vaste standplaatsen met eigen sanitaire voorzieningen. Bovendien is het verboden gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op campings open te hebben. ”
Mag ik nu wel een weekendje weg in de regio?
Nee. Het verbod op nachtrecreatie is erop gericht zo min mogelijk mensen te laten reizen naar/binnen Brabant om zo besmetting te voorkomen. Dat verbod geldt ook voor Pasen en in de meivakantie. Recreatieparken en vakantiehuisjes blijven wél beschikbaar voor diegenen die daar een vaste verblijfplaats hebben of een vaste seizoensplek met eigen sanitair.
Wat betekent het verbod op sanitaire voorzieningen recreatie?
Veel campings, jachthavens en recreatiegebieden hebben toiletgebouwen voor gebruik van hun gasten of passanten. Volgens de nieuwe hygiëneregels zouden die na elk gebruik schoongemaakt moeten worden, en zouden gemeente en politie er ook op kunnen handhaven dat er daadwerkelijk schoongemaakt wordt. Voor terreineigenaren is dit geen werkbare situatie, waardoor er alsnog besmettingsgevaar zou zijn via sanitair. Daarom hebben de voorzitters van de drie Brabantse Veiligheidsregio’s besloten dat alle sanitaire voorzieningen bij recreatiegelegenheden gesloten moeten worden.
Vallen jachthavens ook onder de aanvullende Brabantse bepalingen?
Ja.
Mag er gevaren worden?
Ja. Varen mag, mits u zich houdt aan de maatregelen: afstand houden, maximaal 3 personen, behalve wanneer alle opvarenden één gezin zijn. Dit is hetzelfde als het vervoer per auto, busje etc.