Kalender

By on 04-10-2016

jun
25
di
2024
Vaar-Fluistertocht of Bevertocht + Museum ticket @ Biesbosch Museum Eiland
jun 25 hele dag

Vanaf het Biesbosch Museum Eiland gaan veel vaartochten. Bekijk de website voor de prijzen, afvaartijden en voorwaarden. Het Biesbosch Museum Eiland is in de Biesbosch.

Om het museum te bereiken steekt u met het pontje (Veerpont – Poort naar de Biesbosch) over en fietst u van nummer 90 naar 8. Als het pontje niet vaart gaat u via Dordrecht:
12-41-42-43-pont bij Kop van het Land-8-4.
Dan is de totale afstand natuurlijk wel iets meer dan 24 kilometer! 😉
Fietsen  en varen door een doolhof van rivieren, eilandjes met wilgen en kreken met glashelder water. Nationaal Park De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en dit unieke landschap doorkruis je gemakkelijk op de fiets, via een eenvoudig netwerk van knooppunten!
 
Het museum:

“Over-leven” in de Biesbosch. Inzicht geven in het ontstaan en de (cultuur)geschiedenis van het gebied.
Het verleden en heden van het gebied en zijn bewoners zijn zo boeiend, belangwekkend en indrukwekkend dat zij ook in de toekomst onze aandacht en respect verdienen. Die toekomst zelf krijgt haar meest optimale vorm als wordt voortgebouwd op de ervaringslessen uit het verleden. Het Biesbosch MuseumEiland beoogt dit alles in samenhang bijeen te brengen. Door de bezoeker een ontspannen moment in het heden te bieden, verdiepen zich het begrip en het respect voor het verleden. Door educatie ontstaat de inspiratie om de toekomst verantwoord vorm te geven. Respect, Ontspanning, Educatie en Inspiratie (ROEI) zijn de kernbegrippen van waaruit het Biesbosch MuseumEiland haar functie wil vervullen.

Meer informatie over museum en vaartochten: www.biesboschmuseumeiland.nl

Adres: Biesbosch Museum Eiland, Hilweg 2 4251 MT Werkendam    0183-504009

LET OP! Openingstijden kunnen afwijken, informeer vooraf altijd bij de organisator naar de juiste openingstijden.

WANDELING, Terheijden @ Toeristisch Traaie
jun 25 hele dag
WANDELING, Terheijden @ Toeristisch Traaie

Terheijden is één van de dorpen van Gemeente Drimmelen. Met fietsroute “Voortuin van de Biesbosch” komt u door Terheijden. In Terheijden zijn er meerdere activiteiten waaronder 3 wandelroutes:

  • Over de schans en linies.
  • Van dorp-tot-dorp route
  • Erfgoedwandeling

Terheijden biedt meer! Bekijk voor alle informatie de website van Toeristisch Traaie. www.toeristischtraaie.nl  

Terheijden is circa 12 kilometer fietsen.

LET OP! Openingstijden kunnen afwijken, informeer vooraf altijd bij de organisator naar de juiste openingstijden.

GROENTEN, FRUIT, VLEES EN BROOD, Stoop open
jun 25 @ 08:00 – 18:00
GROENTEN, FRUIT, VLEES EN BROOD, Stoop open

Stoop groente & fruit en sinds enkele jaren ook verkooppunt van vers vlees van slachterij Havermans uit Wagenberg, en verkoop van brood en banket van bakkerij Leon Van Dongen en Zn. uit Wagenberg. 

De winkel van Patrick en Chyla Stoop is op loopafstand van de camperplaatsen, jachthaven en passantensteiger (Beurspleintje).

Openingstijden:

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur 

zaterdag tussen 7.00 en 16.00 uur.

 

Adres: Nieuwlandsedijk 33, 4926 AM Lage Zwaluwe

LET OP! Openingstijden kunnen afwijken, informeer vooraf altijd bij de organisator naar de juiste openingstijden.

SUPERMARKT, Jumbo open
jun 25 @ 08:00 – 20:00
SUPERMARKT, Jumbo open

Jumbo Supermarkt heeft de volgende openingstijden:

Maandag    8:00 – 20:00
Dinsdag      8:00 – 20:00
Woensdag  8:00 – 20:00
Donderdag 8:00 – 20:00
Vrijdag       8:00 – 20:00
Zaterdag    8:00 – 20:00
Zondag     10:00 – 18:00
 
adres: Pastoor van Hooijdonklaan 3 4926 CG Lage Zwaluwe
Bij Brasserie De Thuishaven en Eetcafé Hier is ’t staan “Jumbo fietsen” waarmee u naar de winkel kunt fietsen.
HORECA, Drimmelen – De Sloep is open @ De Sloep
jun 25 @ 09:00 – 20:00
HORECA, Drimmelen - De Sloep is open @ De Sloep

De Sloep in Drimmelen is in het hoogseizoen 7 dagen per week geopend tussen 9.00 en 20.00 uur. In het laagseizoen maandag en dinsdag gesloten.

Adres: Marinaweg 21, Drimmelen

Bij De Sloep is ook VVV Biesbosch Drimmelen: Startpagina | Bezoek Drimmelen (vvvbiesboschdrimmelen.nl)

LET OP! Openingstijden kunnen afwijken, informeer vooraf altijd bij de organisator naar de juiste openingstijden.  06 27000174

VVV Biesbosch Drimmelen open @ De Sloep
jun 25 @ 10:00 – 17:00
VVV Biesbosch Drimmelen open @ De Sloep

De VVV Biesbosch Drimmelen is in het dorp Drimmelen. U kunt hier informatie krijgen over de Biesbosch en inspiratie opdoen over de verschillende dorpen van deze gemeente en de prachtige regio.

Verder zijn er diverse (gratis) brochures over de gemeente, de Biesbosch, allerlei evenementen en korte wandelingen in de omgeving verkrijgbaar.

Openingstijden
Maandag 10:00 – 17:00
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag 10:00 – 17:00
vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag 10:00 – 17:00
 

De kortste route naar het VVV is over het mooie Beverpad langs de Amer maar het bezoek aan Drimmelen kan ook het begin zijn van onderstaande fietsroute door Gemeente Drimmelen.

Fietsroute door Drimmelen, Terheijden, Lage Zwaluwe (fietsnetwerk.nl)

LET OP! Openingstijden kunnen afwijken, informeer vooraf altijd bij de organisator naar de juiste openingstijden.

HORECA, Drimmelen – Het Witte Huis is open @ Grand-cafe Het Witte Huis
jun 25 @ 10:30 – 21:00
HORECA, Drimmelen - Het Witte Huis is open @ Grand-cafe Het Witte Huis

Grand Café ’t Witte Huis is dé aangewezen locatie waar je naast een prachtig uitzicht kunt genieten van heerlijke uiteenlopende gerechten en lekkere drankjes.

Genieten op het terras aan het water in de haven van Drimmelen of heerlijk rustig dineren in ons restaurant, alles is mogelijk. Een dagje varen op het water met het hele gezin, een leuke wandeling in het nabije natuurgebied of een lekker dagje weg, u kunt daarna bij ons terecht.

 

De gerechten op de menukaart zijn veelzijdig en uiteenlopend van vis tot vlees, zowel voor- als hoofdgerechten. De uitgebreide lunchkaart biedt een ruime keuze van lekkernijen voor ieder wat wils, kies je gerecht en stel je eigen lunchplank samen! Een heerlijk dessert als nagerecht leidt tot een leuke en verzorgde avond. Het unieke concept van het ’t Witte huis bevat naast een reguliere keuken een aparte sushikeuken.
Dagelijks verse sushi die tevens bij je thuis bezorgd kan worden!

’t Witte huis biedt naast verse vis, echt een aanrader, een breed assortiment aan dranken. Bijpassende wijnen, verzorgd door een lokale wijnboer bieden de juiste combinatie voor een gezellige avond.

’t Witte huis staat voor een rustige ambiance, unieke locatie, gezellig en bekwaam personeel. Deze kenmerken komen terug in de oorsprong van het ‘nieuwe’ Witte huis. De eigenaren Ronnie, Joey en Kristel die met hun eigen ervaring een nieuwe stap hebben gezet, en met succes!

Wij verwelkomen je bij ons familiebedrijf graag voor een gezellige, lekkere en vooral verzorgde avond! Tot snel

Handig en snel online een tafel boeken bij Het Witte Huis? Dat is mogelijk!

Reserveringen zijn altijd voor tafels binnen in het restaurant, het is dus niet mogelijk een tafel op ons terras te reserveren. Het aangegeven tijdstip welke u reserveert verwachten wij dat u aan tafel schuift.

Openingstijden

Maandag: vanaf 10:30 tot 21:00
Dinsdag: vanaf 10:30 tot 21:00
Woensdag: vanaf 10:30 tot 21:00
Donderdag: vanaf 10:30 tot 21:00
Vrijdag: vanaf 10:30 tot 21:00
Zaterdag: vanaf 10:30 tot 21:00
Zondag: vanaf 10:30 tot 21:00

LET OP! Openingstijden kunnen afwijken, informeer vooraf altijd bij de organisator naar de juiste openingstijden.

MUSEUM, Stedelijk Museum Breda geopend @ Stedelijk Museum Breda
jun 25 @ 11:00 – 17:00
MUSEUM, Stedelijk Museum Breda geopend @ Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

Wist je dat het Stedelijk Museum vroeger Het Gasthuis heette en bestond al in 1246? Hier vonden passanten, pelgrims en daklozen een plaats om te eten en slapen. Daarna heette het ‘het Oudemannenhuis’, Cultureel centrum de Beyerd, Graphic Design Museum en MOTI en sinds 2017 dus Stedelijk Museum Breda. 

Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ (vanaf 10 juni 2023) en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ bieden een frisse en actuele blik op de geschiedenis van de stad en streek. Dankzij de interactieve Familiesporen zijn deze presentaties ook echt de moeite waard voor jong en oud.  Daarnaast toont het museum wisselende tentoonstellingen. Daarin staan hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal. Check voor het actuele aanbod de www.stedelijkmuseum.nl

Missie en visie

De wereld van Breda ontdekken, bewaren en verrijken – zo luidt de missie van Stedelijk Museum Breda. 
Met ‘de wereld van Breda’ bedoelen we dat Breda meer is dan een stad met een burgemeester, bewoners en gemeentegrenzen.
Breda is nauw verbonden met de Baronie, Noord-Brabant en Vlaanderen. Breda is een verzameling van grote en kleine verhalen, een traditie van kunst en culturen en een vitaal netwerk van kunstenaars en andere creatieven.

Van Nassaus tot DJ Tiësto

Breda is een wereld van overeenkomsten en verschillen, van Nassaus en DJ Tiësto, van KMA en St. Joost School of Art & Design, van de brakkensliert en BredaPhoto. Een veelzijdige wereld van herkenning en verbeelding die zichzelf blijft door te veranderen.

Startpunt en thuisbasis

Daarbij is Stedelijk Museum Breda het startpunt om die wereld te ontdekken. Een thuisbasis voor bewoners en een uitvalsbasis voor bezoekers. We zorgen ervoor dat kunst en erfgoed uit de wereld van Breda worden bewaard voor komende generaties en verrijken die met ideeën en verhalen. Dat doen we niet alleen maar in samenwerking met tal van lokale en (inter)nationale partners.

Openingstijden

Adres: Boschstraat 22, 4811 GH Breda

Wilt u meer weten over Breda? Explore Breda | Welkom in Breda

LET OP! Openingstijden kunnen afwijken, informeer vooraf altijd bij de organisator naar de juiste openingstijden.

HORECA, Terheijden/Wagenberg – Restaurant Ripasso geopend @ Ripasso
jun 25 @ 12:00 – 22:00
HORECA, Terheijden/Wagenberg - Restaurant Ripasso geopend @ Ripasso

Restaurant Ripasso, gelegen in de polder van Terheijden en niet ver van Breda, Oosterhout en Zevenbergen. Het restaurant is modern, maar toch landelijk ingericht.

Reserveren kan online tot 7 personen. Vanaf 8 personen vragen wij u een groepsaanvraag te doen, maar liever even telefonisch contact op te nemen in verband met het bespreken van het menu.

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag

Lunch
12.00 tot 15.00 uur

Diner
Vanaf 17.30 uur

Let op! Tussen 15.00 en 17.30 uur gesloten.

Ripasso ligt op de grens tussen Terheijden en Wagenberg en is ook goed bereikbaar met de fiets. Ga vooral genieten van deze heerlijke smaakbeleving!

Adres: Moerdijkseweg 10, Terheijden

Telefoon: 076-593 12 97

Website: www.restaurantripasso.nl

LET OP! Openingstijden kunnen afwijken, informeer vooraf altijd bij de organisator naar de juiste openingstijden.

HORECA, Made – Eetcafé De Steenhoeve is open @ Eetcafé De Steenhoeve
jun 25 @ 12:15 – 22:30
HORECA, Made - Eetcafé De Steenhoeve is open @ Eetcafé De Steenhoeve

Ons restaurant heeft een groot terras en binnen is ons restaurant voorzien van airco
Voor een goede en gezellige Brabantse sfeer heten wij u welkom in ons stijlvol ingericht eetcafé. Wat is gelegen in centrum van Made.

Openingstijden:

Maandag: 12:15-23:00
Dinsdag: 12:15-23:00
Woensdag: 12:00-23:00
Donderdag: 12:15-23:00
Vrijdag: 12:00-23:00
Zaterdag: 11:30-23:00
Zondag: 11:30-22:30
 
LET OP! Openingstijden kunnen afwijken, informeer vooraf altijd bij de organisator naar de juiste openingstijden.