Jachthaven

By on 04-10-2016

Jachthaven Corona Covid-19

Corona maatregelen. 

Update 4 april: De jachthaven is open en u mag gewoon gaan varen. Camperplaatsen mogen niet gebruikt worden. Het toiletgebouw is dicht en wij vragen u gepaste afstand te houden. Gisteren hebben wij gemeld dat vaste ligplaatshouders met eigen sanitaire voorzieningen aan boord mogen overnachten omdat wij een boot met een vaste ligplaats hetzelfde zien als een caravan met een vaste standplaats. Gisteren navraag gedaan maar nog geen duidelijk antwoord gekregen. Omdat wij geen risico willen nemen vragen wij de vaste ligplaatshouders dit weekend NIET in de haven te overnachten. Zodra wij antwoord krijgen zullen we dat op de website melden.

Excuses voor de onduidelijkheid en let goed op uzelf en uw naasten!

De aanvullende bepalingen op de landelijke noodverordening zijn gepubliceerd op de website van Veiligheidsregio Midden en West-Brabant.

Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen

In Brabant is het verboden gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen bij recreatievoorzieningen open te houden.

Recreatief nachtverblijf

Het aanbieden van recreatief nachtverblijf is verboden. Uitzonderingen hierop zijn

  • Hotels
  • Locaties waar recreatief nachtverblijf wordt aangeboden aan seizoenarbeiders en zorgpersoneel
  • Locaties waar recreatief nachtverblijf wordt aangeboden in de vorm van vaste standplaatsen (ligplaatsen!!!) met eigen sanitaire voorzieningen
  • Tijdelijke bewoning anders dan voor recreatief nachtverblijf (denk aan persoonlijke omstandigheden zoals een echtscheiding)

https://www.vrmwb.nl/Nieuws/2020/02/27/Patient-met-Coronavirus-in-Tilburg 
bron: Veiligheidsregio Midden en West Brabant. www.vrmwb.nl

bron: https://drimmelen.nl/ondernemen-coronatijd

Jachthavens mogen in principe open blijven onder strikte voorwaarden. Een burgemeester is wel bevoegd om een bedrijf te sluiten als er onvoldoende maatregelen zijn genomen. Er zijn geen specifieke beperkingen ingesteld voor pleziervaart, anders dan de algemene maatregelen. Een jachthaven moet maatregelen treffen om de afstandseis tussen mensen van 1,5 meter mogelijk te maken. Mogelijkheden zijn om het havenkantoor tijdelijk anders in te richten, een veiligheidsscherm of afzetting op 1,5 meter te plaatsen of tijdelijk te sluiten om hieraan te voldoen.  

Monteurs die aan boten werken van klanten op locatie dienen ruimte afstand te houden van de eventuele aanwezige klant. De botenstalling buiten kan openblijven met aanvullende regels, maar beperk het aantal personen dat naar de eigen boot gaat en draag er zorg ervoor dan de minimale afstand van 1,5 meter is geborgd.  

Stel een protocol op voor kraanwerkzaamheden waarbij afstand tussen klant en personeel is gewaarborgd. Essentieel is dat de ondernemer maatregelen treft zodat de 1,5 meter gewaarborgd is. De ondernemer moet zich ervan bewust zijn dat hij/zij risico loopt tot sluiting, indien de maatregelen niet nageleefd worden.  

Watersportwinkels kunnen onder voorwaarden open blijven.  

Werknemers dienen 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Voor leveranciers en bij voorkeur alleen telefonisch contact en alleen bezoek of levering op afspraak met inachtneming van de veiligheidsadviezen. Advies is om zoveel mogelijk medewerkers vanuit huis te laten werken. Overweeg te werken in ploegendiensten om de risico’s te minimaliseren. 

Belangrijk is een deurbeleid en andere maatregelen zodat kan worden gegarandeerd dat er altijd 1,5 meter ruimte minimaal is tussen de bezoekende klanten onderling en met de medewerkers. We adviseren op elke 100 m2 winkelruimte maximaal 10 klanten tegelijk aanwezig in de winkel. Andere klanten moeten dan tijdelijk buiten wachten op voldoende afstand van elkaar.  

Overweeg te werken in ploegendiensten om de risico’s te minimaliseren. Reserveer een apart toilet voor bezoekers en toeleveranciers. Let ook op gezamenlijk gebruik van bijvoorbeeld een koffieautomaat. Laat deze niet meer zelf door klanten.

Disclaimer: deze adviezen zijn gebaseerd op de interpretatie van de algemene richtlijnen en vertaald naar specifieke bedrijfsgroepen. Deze is opgesteld door medewerkers van HISWA-RECRON en zijn kortgesloten en getoetst bij besturen, commissies of groepen ondernemers uit de diverse sectoren. Mocht u zelf twijfelen over een advies over bijvoorbeeld sluiting, neemt u dan contact op met  het bevoegd gezag / de burgemeester in uw gemeente.  

Conclusie: Jachthavens mogen onder strikte voorwaarden openblijven, met kans op sluiting door de burgemeester indien er onvoldoende wordt nageleefd. Wij vragen u dus afstand van elkaar te houden. Vanaf 1 april is het toiletgebouw gesloten, onze excuses voor het ongemak.

bron: https://www.hiswarecron.nl/actueel/corona-helpdesk

***

Algemeen

Onze jachthaven heeft ruim 300 ligplaatsen, 50 in de buitenhaven en 260 in de binnenhaven. Aan het einde van het seizoen zijn er altijd mutaties in de ligplaatsen doordat mensen wisselen van boot of van jachthaven. Daardoor kan het zijn dat er weer ligplaatsen beschikbaar zijn. Informeer voor prijzen en afmetingen per mail: post@watersportservice.nl.

Gemeente Drimmelen is voornemens om Havengeldbelasting te gaan heffen. Het is nog niet bekend vanaf wanneer en wat de prijs zal zijn, zodra wij meer weten zullen we dat ook communiceren want wij willen natuurlijk graag dat de prijzen vooraf duidelijk zijn.

De binnenhaven ligt achter een keersluis die alleen dicht gaat met extreem hoog water. Hoogte van de keersluis is NAP + 4,5 meter. De binnenhaven is een knusse haven tegen het hart van Lage Zwaluwe. De buitenhaven ligt direct aan de Amer, recht tegenover de ingang van de Biesbosch en heeft een open karakter.

Vaste ligplaatsen

Alle ligplaatsen zijn vaste ligplaatsen. Deze variëren qua afmeting (lengte) van 6,2 tot 18 meter lang. De binnenhaven is door de hoogte van de keersluis minder geschikt voor zeilboten. Gemeente Drimmelen hanteert toeristenbelasting voor booteigenaren van buiten de gemeente. De prijs is afhankelijk van de afmeting van de boot. Verder is de prijs ook afhankelijk van de bovengenoemde Havengeldbelasting.

PassantenCrezee Crezée jachthaven

Als er lege plaatsen zijn kunnen deze gebruikt worden door passanten. De prijs is € 1,50 per lengte meter + € 1,- per persoon voor toeristenbelasting per nacht. Het is niet mogelijk om in de binnenhaven te pinnen, als u wilt pinnen kan dat bij onze watersportwinkel in de buitenhaven.

Voorzieningen

In de buitenhaven hebben wij een afzuiginstallatie voor vuilwater (niet voor bilgewater!). Gebruik maken van de afzuiginstallatie is gratis. Het is alleen mogelijk om de vuilwatertank leeg te zuigen als onze winkel en tankstation open zijn. De openingstijden vindt u onderstaand. Toilet- en douchevoorzieningen zijn in de binnenhaven. Verder is het ook mogelijk om uw kleding te wassen (€ 4,00 per keer) of drogen (€ 2,00 per keer).

Crezee Crezée jachthaven

Op al onze leveringen en diensten zijn de Hiswa voorwaarden van toepassing. Crezée Crezee Hiswa

Er zijn voor zomer 2020 nog enkele ligplaatsen in de buitenhaven beschikbaar. Informeer voor prijzen en afmetingen per mail: post@watersportservice.nl Onderstaand een plattegrond van een gedeelte van Lage Zwaluwe en de haven:

 

Privacy Policy

Crezée watersport gaat uiterst zorgvuldig om met de door u aangeleverde gegevens. Dit houdt in dat wij uw gegevens onder meer gebruiken voor: het sturen van aanbiedingen, winterstalling formulieren of nieuwsbrieven. In geen enkel geval zullen uw gegevens verkocht of verhuurd worden aan derden.

Indien u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief zullen de verstrekte gegevens gebruikt worden om via e-mail een gratis nieuwsbrief te versturen.